Od 22. do 25. Februara/veljače na Beogradskom sajmu je održan jubilarni 40. Međunarodni sajam turizma.

Pod sloganom „Odmor te čeka!“ i ove godine predstavljene su najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, avio-kompanije, međunarodni tur-operatori.
Uz promociju najnovijih trendova  u međunarodnoj turističkoj industriji , Sajam turizma u Beogradu već četiri decenije otvara nove perspektive u razvoju turističkog biznisa.

Sajam turizma je mjesto za dijeljenje iskustava, pronalaženje ponuda, poslovne suradnje i poduhvate, specijalne popuste i ponude, kao otkrivanje novih posebnih aranžmana i ideja.

Regionalni i međunarodni karakter Sajma turizma potvrđuje činjenica da sve veći broj izlagača i posjetilaca dolazi iz svih dijelova svijeta što ponudu destinacija ove godine čini većom nego ranijih godina.

Jedan od najatraktivnijih segmenata u bogatoj ponudi Sajma turizma tradicionalno su first minut ponude i ekskluzivne sajamske pogodnosti za odmor.

Uz ponudu Turističke zajednice SBK/KSB promovira se ukupna ponuda kantona, te turistička ponuda grada Jajca koju promovira JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turstičkih potencijala grada Jajca.