Na poziv JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”, ronioci mostarske kompanije “Extreme Explorer – underwater services” jučer su izvršili podvodno snimanje i analizu stanja bučnice ispod Vodopada.

Po završetku posla, a prije službenog izvješća i ponude, izvijestili su nas da se u podnožju Vodopada nalaze velike naslage pijeska, većih komada sedre i kamena. U području bučnice uz Vodopad nanosi su toliki da dubina iznosi oko 1,5 m, dok su na ostalim mjestima nanosi znatno manji.

Ova kompanija je specijalizirana za podvodne radove i imaju kapacitete za efikasno čišćenje nataloženog materijala, uključujući i velike komade kamena i sedre koje bi morali pod vodom razbijati na sitnije dijelove radi lakšeg uklanjanja ispod Vodopada.

U iščekivanju službenog izvješća i ponude, nakon čega će biti provedena procedura za raspisivanje javnog natječaja za izvođenje radova, donosimo ovu vijest kao najavu početka priprema za uređenje Vodopada za manifestaciju natjecateljskih skokova koji će se održati u kolovozu/augustu.

Ronici su izvadili i jedan mobilni telefon (fotografija u prilogu) pa ako je netko od naših sugrađana ili turista prilikom posjeta Vodopadu ostao bez svoje omiljene igračke, može doći u Agenciju radi preuzimanja uređaja.