JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ u suradnji sa slovenskom nevladinom organizacijom PiNA (www.pina.si) i uz financijsku potporu Programa međunarodne suradnje i humanitarne pomoći Slovenije, Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije implementira program BiHUB – podrška ženskom i društveno odgovornom poduzetništvu (www.bihhub.org).

Projekt ima za cilj da osnaži žene za ulazak u poduzetničke vode i na tržište rada, promicati žensko i društveno odgovorno poduzetništvo, poduprijeti razvoj poduzetničkih ideja i startupova, uključiti više žena u procese donošenja odluka, doprinijeti sistemskim rješenjima vezanim za žensko poduzetništvo i ulazak žena na tržište rada.

BiHUB – podrška ženskom i društveno odgovornom poduzetništvu podržat će poslovne ideje pored Jajca u Livnu i Travniku. Staviti će na raspolaganje 37 500 eura za potrebe razvoja i promocije ženskog inovativnog i društveno odgovornog poduzetništva u BiH.

Kandidati su kroz posljednjih 8 mjeseci imali priliku sudjelovati na brojnim radionicama i predavanjima s ciljem stjecanja i razmjene iskustava kao i usvajanje znanja i vještina za uspješno pokretanje i vođenje svojih poslovanja.

25. svibnja putem Zoom platforme organizirane su prezentacije pristiglih poslovnih planova, a njih pet će podržati projekt BIHUB u implementiranju istih u iznosu od 2 500 eura.

Poslovne ideje koje će biti i dalje uključene u projekt BIHUB su:

 

Decor studio – Josipa Miketa

Slatka Slavica – Slavica Tokić

Relax studio „AS“ – Samed Glamočić

Vista Desing – Amela Iskrić Hadžić

Studio seven – Barbara Bagarić