Festival folklora “Dani Vlatka Jurića ” održat će se od 13. do 15 jula/srpnja koji slavi različitost kulturne baštine, gdje će se na jednom mjestu vidjeti specifične nošnje igre zemalja i gradova iz kojih dolaze.

Učesnici će upoznati sve čari i ljepote jedinstvenog grada na sedri, a kruna svega toga će biti nova poznanstva ljudi koji će svojom igrom i bogatstvom nošnji pridonijeti ljepoti grada.

U sklopu festivala bice organizirane izložbe fotografija i nošnje ,veće folklora gdje se slavi različitost kulturne baštine, druženje i sjećanje na našeg koreografa Vlatka Jurića, čovjeka koji nas je zadužio svojim nesebičnim zalaganjem i prenio na mnoge generacije ljubav prema bosanskohercegovačkoj tradiciji i folkloru.

Učešće na ovom festivalu pored domaćina KUD “Jajce” uzet će još i Izvorna skušpina “Prijatelji” -Jajce, KUD “Janj”- Strojice, GFA “Bugojno”, KUD “Virovitica”, CKUD”Lepa Radić”-Gradiška, KUD”Nakib Abdagić- Kiban” – Donji Vakuf te  interpertatori sevdaha i narodne muzike Semin i Safet Halać.

KUD “Jajce” nastavlja da se bavi ovom prelijepom umjetnošču, koja čuva i njeguje duh i tradiciju našeg grada i naše države.

PROGRAM FESTIVALA:

 13. 7. 2017. godine (četvrtak)
17 sati- izložba fotografija i nošnje iz fundusa KUD “Jajce” (hol Doma kulture Jajce)

14. 7. 2017. godine (petak)
18 sati – otvaranje izložbe izložba fotografija i nošnje iz fundusa Vlatka Jurića -“Jajački koreograf – omaž Vlatku Juriću” (zgrada JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”- Etno muzej)
22.30 sati – Veče folklora i dodjela nagrada (pozorišna dvorana Doma kulture Jajce). Ulaz: 3 KM.

15. 7.2017. godine (subota)
20.30 sati- druženje prijatelja

 Pokrovitelji festivali su: Ministarstvo kulture i sporta SBK/KSB, Općina Jajce, općinski načelnik Edin Hozan, Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca i Franjevački samostan sv. Luka.

Donatori i sponzori: Foto Orbi, Jajce Youth Hostel, Elgrad, Mlinpek žitar- Jajce, Nizam, ThermoFLUX, Rudnici Bokista i Pliva.

Medijski pokrovitelji: Orbi, Vjesnik i naš portal Jajce Online

 

 

(Jajce Online)