O skokovima s vodopada u Jajcu , koji su se održali protekli vikend pisali su brojni svjetski mediji, a među njima i američki kanal FOX5, Yahoo News i Reuters, kao i portali AZ Family, Madison, Mumbai Mirror, Daily News…
 

Od domaćih medija direktno s terena izvještavao je FACE TV, N1, BHRT, FTV, a vijest su prenijeli brojni pisani i portalski mediji poput Dnevnog avaza, Oslobođenja, Večernjeg lista, Klixa, Novinske agencije Patria, Dnevnik.ba, Faktora, Fokusa, Bljeska, Source, Novo vrijeme, Vijesti.ba, Radiosarajeva, Mreže mira, Depo.ba, Blica, Vesti.rs, Mondo,rsi mnogi drugi…

Pobjednik u skoku s Plivinog vodopada visine 21 metar briljirao je prošlogodišnji šampion Dino Bajrić iz Sarajeva.

Manifestacija iz godine u godinu prerasta u značajan sportsko-turistički događaj u regionu, koja na jedinstvenoj lokaciji okupi najbolje skakače, a tako je bilo i ove godine. S vodopada je skočilo 26 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Organizator i ovogodišnjih skokova je Javna ustanova “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” uz generalno pokroviteljstvo Općine Jajce.

Sigurno je da će ovakvi događaji doprinijeti promociji turističkih potencijala BiH, ali i na neki drugi način bit će predstavljena slika naše države u svijetu.

 

 

(Jajce Online)
(foto: JU Agencija Jajce)