U srijedu, 6. ožujka/marta, na poziv direktora Muzeja Grada Zenice djelatnici JU “Agencija” sudjelovali su na četvrtom sastanku članova projektnog tima Interreg – IPA CBC održanom u Muzeju Grada Zenice, pod nazivom “Fortress ReInvented – Innovative approach and digital contents in historical fortification monuments”.

Na sastanku je prezentiran dosadašnji rad po ovom projektu u koji su uključeni Grad Šibenik (RH), općina Klis (RH), općina Herceg Novi (Crna Gora) i Zenica (BiH). Riječ je o programu prekogranične suradnje na obnovi srednjovjekovnih tvrđava u ovim gradovima, odnosno inovativnom prisupu i uvođenju digitalnih sadržaji u srednjovjekovnim tvrđavama s ciljem unaprijeđenja turističkih potencijala.

Poslije radnog sastanka, upriličen je posjet tvrđavi Vranduk kod Zenice i razgledanje postavki uključujući i unaprijeđenje ponude kroz navedeni projekat prekogranične suradnje.

Djelatnici JU „Agencija“, ravnatelj Anto Brtan i arheolozi Mira Šimunović i Mirza Kapetanović, ostvarili su kontakte s kolegama iz Hrvatske, Crne Gore i Zenice, kao i s predstavnicima muzeja iz Tešnja i Visokog te dogovorili neke konkretne oblike suradnje.