U Jajcu su danas boravile Ana Macanović i Ena Krkalić, predstavnice EU info centra pri delegaciji EU u Bosni i Hercegovini. Tokom današnje posjete upriličen je sastanak sa općinskim načelnikom Edinom Hozanom s kojim su dogovorile obilježavanje Dana Europe u našem gradu.

Povodom tog značajnog datuma u Jajcu će se 7.maja održati cjelodnevni događaj, odnosno takmičenje u kuhanju, u kojem će učestvovati škole kuhanja iz BiH te supruge ambasadora država članica EU.

Povodom ovog događaja održat će se koncert, osvijetliti vodopad hologramom, a sudionici će obići kulturno-povijesne spomenike i prirodne ljepote Jajca. Očekuje se dolazak nekoliko stotina gostiju.

U ovaj veliki događaj uključit će se sve udruge/udruženja građana kako bi u najboljem svjetlu predstavili naš kraljevski grad Jajce.

Najveća zastava EU u Jajcu

Podsjećamo, prije 8 godina sa zidina stare tvrđave u Jajcu vijorila se najveća zastava Europske unije, kao simboličan znak približavanja europskim integracijama.

Zastava impozantnih dimenzija, 18×12 metara, spuštena je na Dan Europe, uz prigodan svečani program i prisustvo velikog broja domaćih i inostranih gostiju.

 

 

(Jajce Online/Tvrtko Zrile)
(foto: JU Agencija Jajce)