Proteklog vikenda Jajce je ugostilo zaljubljenike u oldtimer auta. Preko 40 automobila došlo u Jajce iz cijele bivše Jugoslavije. Jajce je bilo cilj utrke koja je krenula iz Travnika. Organizator ove zanimljive utrke je bio Klub Oldtimer„Classic”,Travnik, koji su prvi registrovani klub na ovom području koji ima za cilj očuvanje i unapređenje tehničke kulture, prvenstveno sa vozilima koja imaju status oldtimera.

Nakon dolaska u Jajce učesnici su automobile parkirali u samom centru grada, tako da su prisutni građani i turisti mogli vidjeti kako su automobili izgledali nekad prije.

Pored ove zanimljive utrke te bogatog zabavnog programa učesnici su zajedno imali turistički razgled Jajca. JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ svim učesnicima obezbjedila besplatan ulaz u sve spomenike koji su pod ingerencijom Agencije.

 

Sve je prošlo u najboljem redu, izvrsno druženje i razmjena iskustava. Zadovoljni smo ovom rutom i nadamo se da će ova utrka preći u tradiciju. Učesnici su se takmičili na stazi dugoj oko 70 km, a najbolji su dobili i nagrade – ističe Bešo Anis jedan od organizatora utrke.

Više fotografija na našoj facebook stranici