Javna ustanova (JU) Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca predstavila se na ovogodišnjem sajmu “Dani turizma – Sarajevo 2015” sa bogatom turističkom ponudom grada na Plivi, a kako je za poslovni portal eKapija.ba izjavio djelatnik Agencije Samed Žužić, postoji velika zainteresiranost turista za Jajce.

“Promotivnim materijalima želimo turistima pokazati najljepše strane grada Jajca. U turizam u Jajcu veoma mnogo se ulaže, jer je turizam prepoznat kao velika investicija i stoga uvijek mnogo radimo na promociji našeg grada”, rekao je Žužić.

Naveo je da se broj turista svake godine u Jajcu povećava.

“Prošle godine imali smo skokove sa vodopada, za taj dan došlo je više od 10.000 turista. Tradiciju skokova nastavljamo i ove godine, a od dodatnih aktvnosti tu je sajam turizma i ekoproizvoda koji će biti održan u maju. Također, u planu su i dodatni projekti koji će otvoriti vrata ljubiteljima historije i prirode Jajca”, kazao je Žužić.

Spomenuo je da se u Jajcu posebno vodi računa o ekologiji kroz aktivnosti učenika, građana I razvnih društava poput planinarskih, ribolovačkih na čišćenju korita Plive, te parkova i zelenih površina.

Izvor: ekapija.ba