Hrvatska turistička agencija Centrum Travel iz Varaždina pored brojnih aranžmana koje rade diljem Europe, najviše rade aranžmane u Bosnu i Hercegovinu.

Centrum Travel agenciju zajedno sam osnovala sa svojim rođakom Dariom. Moram istaći da agencija posluje diljem Europe, ali najviše radimo Bosnu i Hercegovinu. U Bosni radimo posjetu Sarajevu gdje imamo i noćenje, a kasnije u povratku posjetimo Travnik i Jajce. Prošle 2014 godine preko naše agencije u Bosnu je došlo oko 3000 turista, dok je ove godine posjeta još veća tako da već na početku turističke sezone imamo preko 2000 turista koji su posjetili Bosnu. Bosna je specifična dobro piće, dobra hrana i predivni gradovi. Hrvati se sve češće odlučuju da posjete Bosnu, a neki su već bili i više puta- istakla je Julijana Dežić suvlasnica turističke agencije Centrum Travel.

JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ je prepoznala zalaganje pojedinih turističkih agencija na promociji kako Jajca tako i BiH. Iz Agencije su odlučili da dodjele zahvalnice pojedinim turističkim agencijama, među njima je i Centrum Travel iz Varaždina, Mostarska Fortuna te Sovenski Kompas te još neke agencije koje surađuju sa Agencijom.


Dnevni Avaz je pisao o istoj temi.