Predstavnici Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala nadolazeće proljetne dane su iskoristili  u svrhu promocije turističkih potencijala Jajca u Hercegovini.

Jajce je već dugi niz godina jedna od najvažnijih destinacija školskih ekskurzija, s tom namjerom između 17. i 18. ožujka, program „Posjetite kraljevski grad Jajce“ je predstavljen u najvećim zapadnohercegovačkim gradovima: Kupres, Tomislavgrad, Livno, Posušje, Široki brijeg, Čapljina, Čitluk, Ljubuški i Grude. Promocijom ovog programa je obuhvaćeno preko 15 centralnih škola sa njihovim područnim odjeljenjima.

Pored programa koji je ciljano smišljen da zadovolji potrebe učenika, predstavljen je i novi sistem dnevnih karata koje će uvelike olakšati posjetu i naplatu spomenika.

 

Školske ekskurzije čine značajan udio ukupnog broja turista Jajcu. U narednom periodu je planirana posjeta sjeverozapadnom dijelu Bosne, sa istim ciljem, promocije i upoznavanja sa kulturno-povijesnom i prirodnom baštinom grada Jajca i Bosne i Hercegovine.