U prostorijama Kršlakove kuće – Gradske galerije Jajce postavljena je izložba povodom Dana grada 22. februara. Naime 22.02. je 2014 godine odlukom Općinsko vijeća Jajca proglašen Danom grada. Radi se od datumu prvog pisanog traga spomena Jajca u jednom dubrovačkom spisu. U tom spisu se Hrvoje Vukčić Hrvatinić osnivač grada Jajca spominje kao gospodar od Jajca.

Izložbu je otvorio profesor Bruno Ljubez sa nekoliko zanimljivih priča o Jajcu i njegovom osnivaču. Ova izložba je ugrađena na temu „Jajce vječna inspiracija“ , inicijator izložbe je Samir Hažbić voditelj Gradske galerije u Jajcu.

Želim da pozdravim sve prisutne i zahvalim se na dolasku. Ova izložba je svojevrstan poklon nas umjetnika svom gradu za rođendan. Danas možete pogledati radove 7 autora, a radi se o umjetničkim slikama i fotografijama. Zbog našeg autora iz Njemačke ova izložba je internacionalna- ističe Samir Hažbić.

 

Na izložbi će svoje radove izložiti: Boris Ladan, Samir Hazbić, Azra Pipić, Tvrtko Zrile, Amir Bašimamović, Sead Emrić i Tilman Haseloff, a poseban detalj na izložbi su bili crteži djece iz Dječjeg vrtića Bare. Izložba se može pogledati narednih 15 dana.

Više fotografija na našoj facebook stranici