Izašao je treći broj besplatnog časopisa „Moja Avantura“ koji promoviše turizam Bosne i Hercegovine, zdravu hranu, ekologiju i outdoor sportove u našoj zemlji, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Časopis možete preuzeti OVDJE.

Urednici i stručni saradnici prvog časopisa ove vrste u BiH na 66 strana vrhunskog dizajna donose zanimljive savjete o skijanju, lavinama, o hrani koju je najbolje jesti tokom planinarenja, ali i druge stručne savjete za ljubitelje prirode, na prvom mjestu zaljubiljenike u planinu.

U časopisu Moja Avantura možete pročitati zanimljive reportaže o Livnu i livanjskim konjima.

Dio časopisa posvećen je izboru najljepših turističkih fotografija iz Bosne i Hercegovine. Kroz serijal fotografija autori su predstavili najljepše fotografije sa planine Prenje, Maglića, sa rijeke Neretve, fotografije iz Jajca, Sarajeva…

– Svi u Bosni i Hercegovini moraju se uključiti u promociju prirodnih ljepota naše zemlje, ali i njihovog očuvanja. Tu leži veliki broj radnih mjesta i ogroman privredni potencijal zemlje – saopćeno je iz uredništva časopisa Moja Avantura.

Izdavač čaopisa Moja Avantura je “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”, prenosi NAP.