Da je naš skijaški centar Ranča dostigao svoj nekadašnji nivo modernog i poptpuno uređenog skijališta ,potvrđeno je to ovog vikenda. Kada je u organizaciji Skijaškog kluba Ranča – Jajce i Ski saveza Herceg Bosne ugostio najbolje skijaše iz BiH i ponovo organizirano jedno skijaško natjecanje na ovoj planinskoj ljepotici. U nedjelju je na Poljanama sve podsjećalo kao prije 30 godina , kada je održano posljednje natjecanje na jajačkom skijalištu ,još davne 1985.godine pod nazivom ”Male olimpiske igre

Na drugom otvorenom prvenstvu Grada Jajca ,pod nazivom “ Jajce 2015 ” sudjelovalo je 50 natjecatelja iz 4 skijaškijaška kluba iz Bosne i Hercegovine. 
Vozila se jedna disciplina veleslalom, a najmladi skijaši Cicibani natjecali su se u četiri kategorije: mlađe cicibanke i cicibani,te starije cicibanke i cicibani,a kod juniora pet kategorija :mlađi dječaci i djevojčice, stariji dječaci i djevojčice, te juniori , a u obe kategorije čak 9 kategorija ,što je po pravilima Međunarodne skijaške federacije. 
Govoreći o samim dojmovima organiziranja utrke, Ivica Malić, predsjednik Skijaškog kluba “Ranča u ulozi domaćina kazao je kako je jako zadovoljan svime što se događalo,a posebno što je obnovljen rad ski kluba Ranča,i što ponovno imamo naše skijaše koji su izborili više postolja. Ako se ovom našem natjecanju odazove više klubova iz svih dijelova naše zemlje kao što su Starčevica Banja Luka,Vrankamen Fojnica,Striž Tomislavgrad,Stožer Kupres i uz nas domaćine nastupi više od 50 natjecatelja ,što do sada nismo mogli ni zamisliti,a kamoli organizirati jedno ovako natjecanje,moram biti zadovoljan”, kazao je Malić. On se posebno zahvali direktoru Ski centra Ranča Franji Dramac koji im je ustupio svoje skijalište kako bi se utrka mogla održati,te ostalim sponzorima kao i građevinskoj tvrtki Komotin koja je bila generalni pokrovitelj uz općinu Jajce,
Organiziranjem po drugi put ove utrke “ Otvoreno prvenstvo grada Jajca” mi imamo jasan cilj da ona već slijedeće godine postane natjecanje državnog ranga .Zbog toga smo sretni ,što smo danas imali prigodu ugostiti naše kolege,dječake i djevojčice iz susjednih klubova. Iznimno smo zadovoljni postignutim rezultatima naših natjecatelja i naš budući rad ima za cilj promociju turizma i zimskih sportova u Jajcu ,te svakako promociju potencijala planine Ranče naglasio je načelnik općine Edin Hozan. Dapače, Poljane sa svojim potencijalima,sadržajem i stazom odlično je mjesto za ovakva zbivanja”.

 

Preuzeto: Pougarci i naši prijatelji