Drugog dana Sajma turizma „Alpe-Adria“ koji se održava u glavnom gradu Slovenije, Ljubljani, predstavnici Agencije su nastavili predstavljati turističke atraktivnosti općine Jajce. Posebnu pozornost posvećujemo sastanku sa čelnicima Slovenskog ribolovnog saveza.


Kako već znate, u lipnju ove godine Jajce je domaćin 35. Svjetskog prvenstva u Fly-fishingu. Od 16. do 21. lipnja u Jajcu će boraviti najbolji ribari u Fly-fishingu na svijetu. Gospodin Borut Jarše (potpredsjednik FIPS – Mouche federacije) je jedan od najzaslužnijih osoba za mogućnost da upravo Jajce bude domaćin ovom događaju. Na tragu toga predstavnici Agencije su danas na sastanku porazgovarali sa gospodinom Borutom te gospodinom Gojkom Škorićem koji je ispred Slovenskog ribarskog saveza. U nastavku vam prenosimo nekoliko utisaka te zaključaka sa sastanka.

Svi predstavnici Slovenskog ribarskog saveza su složni u stavu da upravo Jajce sa svojim okruženjem nudi izvanredne uvjete za održavanje ovog takmičenja, upravo zbog toga je gospodin Borut i predložio i zastupao bosansko hercegovačku kandidaturu za Svjetskog prvenstva u Fly-fishingu.

Naglašeno je nekoliko ključnih stvari. Prvo, u što skorijem roku organizirati te ciljano provoditi medijsku promociju ovog događaja, koji je poslije Europskog i izvanrednog svjetskog prvenstva u kajaku na mirnim vodama najznačajniji sportski događaj. Drugo, organizatori i domaćini se trebaju pobrinuti za prikladno predstavljanje kulturno-povijesne i prirodne baštine sudionicima i posjetiteljima, posebno izvornog folklora i gastronomije.

 

JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca izrazila je spremnost da u skladu sa svojim mogućnostima da doprinos u organizaciji 35. Svjetskog prvenstva u Fly-fishingu kojem je Jajce domaćin.

Više fotografija na našoj facebook stranici