U sklopu priprema za 1. Međunarodnih takmičarskih skokova s vodopada u Jajcu 07.08.2014. godine održana je press-konferencija za medije u prostorijama etno muzeja u Jajcu. Medijima su se obratili članovi Organizacionog odbora, načelnik Općine Jajce Edin Hozan, direktor JU „Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ Huso Hadžić te načelnik Policijske Uprave Jajce Bare Pršlja.

Pripreme teku u najboljoj mjeri, gotovo svi poslovi su završeni, imamo prijavljenih 20 skakača. Želim da se zahvalim svima iz Organizacionog odbora i svima koji sudjeluju u organizaciji ovogodišnji skokova s vodopada. Skokovi će se vršiti isključivo na glavu, a žiri od 5 članova će ocjenjivati skakače u dvije serije – istakao je Huso Hadžić direktor Agencije i predsjednik Organizacionog odbora.

Jajce će predstavljati jedan skakač policajac Pejo Ilinković koji je skakao i prošle godine u revijalnim skokovima koji nisu bili takmičarskog karaktera.

Velik je izazov i veli adrenalin uhvati čovjeka, ali ja se prepustim tom adrenalinu, istakao je kroz smijeh skakač Ilinković.

Skokovi se održavaju u subotu 09. Augusta 2014. godine , program počinje u 14:00 sati, a skokovi u 16:00 sati

Na vodopadu se vrši veliko pospremanje

JP „Čitoća i Zelenilo“ te radnici koje je angažirala Agencija vrše veliko pospremanje na vodopadu. U toko protekli dana očišćene su kompletne staze i vršeno je pranje plato na kojem će se nalaziti gledatelji.

Skakač Pejo Ilinković jedini je iz Jajca na ovogodišnjim skokovima.

Više fotografija na našoj facebook stranici.