U okviru projekta pod nazivom “Razvoj Baljvina i jezera Bočac kao mikro turističke destinacije”, koji uz podršku ambasade SAD-a u BiH, provodi Savez turističkih vodiča RS, u subotu, 22.03.2014.godine, u restoranu Mandiko, pored jezera Bočac, održana je druga radionica u cilju edukacije i razmjene iskustava. Na radionici se govorilo o specifičnostima Baljvina i suvenirima, te o tradicionalnoj hrani kao neizostavnom dijelu turističke ponude. Objavljen je i konkurs za najbolji baljvanski obrok. Predavači su bili Predrag Tošić, profesor na Ugostiteljskoj školi u Banjaluci i Đurđica Bjelošević, primijenjena umjetnica u Muzeju RS. Kako je Agencija prijatelj ovom projektu, to su u radionici učešće uzele i članice radionice tkanja i veza pri Etno muzeju Jajca, zatim članice radionice udruženja “Dijamant”, te iz radionice kućnih radinosti HKD “Napredak” iz Jajca.