Beogradski Sajam turizma najveća je turistička manifestacija u Srbiji i jugoistočnoj Europi. Više od 30 godina ispunjava svjetske standarde u poslovanju, sa izlagačima gradi partnerske odnose, a kvalitetnom ponudom i raznovrsnim dešavanjima svake godine privlači sve veći broj posjetilaca. Ove godine na  Sajmu turizma svoju ponudu predstavilo je više oko 1000 izlagača iz cijelog Svijeta, a broj posjetilaca premašio je 50 hiljada. Međunarodni karakter ove manifestacije potvrđuje više od 250 inostranih izlagača iz oko 50 zemlja – za ovaj poslovni sajam svake godine zainteresovan je sve veći broj izlagača iz cijelog svjeta.

Pod pokroviteljstvom načelnika Općine Jajce g. Edina Hozana, JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“  predstavila je Jajce na sajmu turizma u Beogradu. Predstavnici Agencije u Beogradu su boravili tri dana  od 27.02. do 01.03. 2014. godine.  Ostvareni su mnogi kontakti i dogovorena saradnja sa agencijama iz nama susjednih zemalja.

 

Pored predstavnika Agencije sajmu su prisustvovali, direktor i vlasnik hotela Turist i Plivsko jezero g.Dominko Pejić i samostalni turistički radnik g.Ismet Popaja.