Središnja Bosna ima najveću koncentraciju skijaških centara i skijališta.

Službeno otvorenje zimske turističke sezone u Srednjobosanskoj županiji počinje 16. prosinca.

Miroslav Matošević, direktor turističke zajednice SBŽ, istaknuo je da već prvi dan imaju jedno gastro natjecanje.

Prošle godine smo imali to natjecanje, to je bio jedan pilot projekt, ove godine započinjemo, imamo ogroman interes kod ljudi, raznih udruga, udruženja, hotelijera i ugostitelja tako da ćemo ove godine organizirati i vlašičku grahijadu”, pojasnio je Matošević za Fokus.ba.


Prvog dana će biti organiziran kvalitetan zabavni noćni program s nizom popratnih sadržaja.

Mi se svi nadamo da će ove godine biti mnogo snijega tako da će uz taj noćni i dnevni program naši gosti uspjeti uživati i u skijaškim sportovima kao što je to i prošle godine bilo i na taj način upotpuniti sliku tog cjelokupnog skijaškog otvaranja”, naglasio je Matošević.

Od područja Vranice do Jajca mi imamo sedam skijaških centara. Radi se o skijaškom centru Brusnica, skijaškom centru Busovačka planina i Pridolci, zatim Rostovo, jedan jako dobar i kvalitetan centar na Raduši kod Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Ranče u Jajcu i skijaški centar na Vlašiću”, pojasnio je Matošević.

Mišljenja je da imaju jako dobru i kvalitetnu ponudu, a skijališta su prilagođena za sve generacije.

Od Busovačke planine i Pridolaca koji su više namijenjeni za obitelj, pa do Raduše i Vlašića koji su za iskusne sportaše i skijaše. Prošle godine imali smo oko 15.000 noćenja u ova dva, odnosno tri dana, koliko traje službeno otvaranje skijaške sezone. Ove godine interesovanje je zaista veliko i u samo dva dana, tijekom ‘openinga’, rasprodali smo sve kapacitete. Zaista se traži krevet više”, poručio je Matošević.

 

 

(dnevnik.ba)