Jučer 13. studenog 2016. godine održan je solistički koncert “Balkan Madness – BH edition” pijaniste Bartolomeja Stankovića. Uz dobru posjećenost i još bolju atmosferu jajačka publika je pokazala da voli i cijeni klasičnu glazbu.

Koncert je otvorio mandolinski sastav „Stjepan Tomašević“ pod ravnanjem gosp. Vikija Ladana, nakon čega je predsjednik Organizacijskog odbora „15. Šopovih dana na Plivi“ Dragan Glavaš pozdravio prisutne te svečano zatvorio „15. Šopove dane na Plivi“ koji traju od 3. listopada. Gosp. Glavaš zahvalio se svima koji su dali svoj doprinos da ova značajna manifestacija traje više od mjesec dana, te brojnim kulturnim događajima obogati život grada Jajca.

Uz kompozicije bosanskohercegovačkih kompozitora umjetničke glazbe Milana Prebande, Milana Jeličanina, Josipa Magdića, Asima Horozića, Armena Škobalja, Dražana Kosorića, Davida Mastikose i Samira Fejzića, Bartolomej se na izvrstan način predstavio jajačkoj publici koja je svaki njegov nastup nagradila aplauzom. Koncert je upotpunio nastup zbora „Nikola Šop“ pod ravnanjem gđe. Katarine Ladan, koji su još jednom potvrdili da su najkvalitetniji zbor na ovom području, te da jajčani mogu biti ponosni na njih.

Unatoč hladnoći jajačkog Doma kulture svi koji su posjetili ovaj koncert imali su priliku uživati u recentnom stvaralaštvu istaknutih kompozitora iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Srdačno se zahvaljujemo općini Jajce koja je omogućila realizaciju programa unutar Šopovih dana na Plivi, posebno solističkog koncerta gosp. Bartolomeja Stankovića za koga vjerujemo da će imati ispred sebe dugu i uspješnu karijeru.

 

 

(HKD Napredak Jajce)

(foto: fena.ba)