Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Jajce Zehrudin-ef. Hadžić, prof., u pratnji sekretara Medžlisa Amel-ef. Aganovića i direktora Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Huse Hadžića, posjetio je gvardijana Franjevačkog samostana u Jajcu fra Antu Šimunovića, a u povodu imenovanja na mjesto gvardijana.

Prilikom posjete naglašena je dobra dosadašnja saradnja ove dvije vjerske zajednice, o intenzivnijem razvoju vjerskog turizma u Jajcu, te izražena spremnost za još bolju saradnju u budućnosti. Razgovarano je i o zajedničkim projektima, kao i manifestacijama u kojima zajedno učestvuju ove dvije zajednice.

Jajce je bogato vjerskim spomenicima i dugom tradicijom zajedničkog života.

Dogovoreno je da se naredni sastank održi u prostorijama JU Agencije Jajce, gdje će domaćin biti direktor JU Agencije za kulturno – povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Huso Hadžić. Na sastanku će se detaljnije razradit zajednički plan intenzivnijeg rada po ovom pitanju.

Gvardijan kao i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Jajce su zainteresovani za ovaj vid suradnje sa JU Agencijom Jajce.

 

 

(Jajce Online/JU Agencija Jajce)