Susreti na Plivskim jezerima, već tradicionalna manifestacija koja okuplja Jajčane i jajačku dijasporu biti će održana 17.07.2016. godine na Malom Plivskom jezeru.


U organizaciju su uključena kulturno-umjetnička društva Jajca, nevladine organizacije i udruženja građana, javna preduzeća i ustanove, a pozvana su sva udruženja građana iz dijaspore i svi građani Jajca, i oni koji danas žive u Jajcu, ali i svi oni čije je privremeno boravište izvan Jajca da uzmu aktivno učešće u programu, bilo da je riječ o sportskim ili kulturnim sadržajima.

Cilj Manifestacije je zbližavanje Jajčana ma gdje oni bili, radili i živjeli, u Jajcu ili u nekoj od zemalja Evrope i svijeta. Priprema se zanimljiv i zabavan program. Pozivamo vas da zajedno provedimo jedan dan uz zabavu, sport, druženje…..

13. SUSRETI NA PLIVSKIM JEZERIMA – DAN SA DIJASPOROM

SPORTSKI SADRŽAJI:

  • skokovi na glavu za žene i muškarce
  • takmičenje u plivanju za žene i muškarce
  • takmičenje mješovitih parova u odbojci na pijesku
  • turnir u malom fudbalu
  • turnir u šahu
  • demonstracija borilačkih vještina – Karate klub „Tigar“ Jajce
  • navlačenje konopca
  • zabavne igre za djecu i odrasle

Sigurnost skakača i plivača nadzrati će članovi Rafting kluba Jajce i Kajak kanu kluba Jajce.

U kulturno zabavnom programu učestvuju: KUD „Jajce“, KUD „Stari grad“, Mandolinski sastav HKD „Napredak“ Jajce, BZK „Preporod“ Jajce, UG „Centar za obrazovanje i druženje Jajce“, Gradski duhački orkestar/limena glazba Jajce, Omladinski klub „DIJAMANT“, Udruženje/Udruga penzionera/umirovljenika Općine Jajce i „Underground band“, zainteresirani recitatori, pjevači….

Tokom dana Načelnik Općine Jajce Edin Hozan na otvorenom će razgovarati sa sugrađanima – Otvoreno na otvorenom.

Na platou Malog Plivskog jezera biti će postavljeni štandovi na kojima će se predstaviti nevladine organizacije koje djeluju na području Jajca, mali obrtnici, proizvođači zdrave hrane i domaćih rukotvorina. I ovogodišnja tradicionalna manifestacija „13. Susreti na Plivskim jezerima – Dan sa dijasporom“ biće prilika za druženje, sportska nadmetanja, igru i pjesmu, ali i razmjenu ideja i mogućnosti.

Nositelj aktivnosti je Planinarsko društvo „Ćusine“ Jajce, pokrovitelj manifestacije je Općina Jajce, a na čelu Organizacionog odbora je Velid Hrnjić predsjednik PD „Ćusine“.

(Izvor: Jajce Online)