U sklopu drugog dana 3. Sajma turizma i eko proizvoda u Jajcu, u Domu kulture održan je okrugli sto na temu „Tradicionalni proizvodi u turističkoj ponudi Jajca“.

Ovogodišnji sajam je zatvoren govorom direktora JU“Agencije za kulturno-povijesnu i priodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ g. Huse Hadžića i dodjelom zahvalnica učesnicima sajma. Tom prilikom Agencija je dodjelila i tri nagrade za najljepši vrt ili balkon u Jajcu u okviru takmičenja koje je organizovao Radio Jajce.

Ove godine na sajmu je svoje proizvode izlagalo oko 50 proizvođača eko proizvoda iz svih gradova Bosne i Hercegovine, ali i inostranstva.

Partner 3. Sajma turizma i eko proizvoda „STEP Jajce 2016“ je Općina Zenica, a na sajmu su se također predstavili  Virovitica i Tomislavgrad, bratimljeni gradovi Jajca, kao i grad Novska s kojim Općina Jajce ima odličnu saradnju.

Generalni pokrovitelj sajma turizma i eko proizvoda “STEP Jajce 2016“ je Općina Jajce na čelu sa načelnikom Edinom Hozanom, a medijski pokrovitelji bili  su  TV HAYAT, BHRT1, Radio Jajce i nezavisni portal Jajce Online.