15. Internacionalna regata „Matija Ljubek“  održana je 21.05.2016. godine u Zagrebu-Jarun. Nastupilo je  27 klubova iz 7 zemalja; Srbija, Bosna i Hercegovina , Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Italija i Austrija. KK Jajce je nastupio u svim kategorijama ,od kadeta do seniora. Od ukupno 56 utrka, jajački klub je učestvovao na 20 utrka gdje su osvojene   4 bronzane medalje. Asja Bibić  je osvojila dvije bronzane medalje, Hana Varenkić  i Merima Zejnlagić po jednu bronzanu medalju. JU“Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“  je bila sponzor sportske opreme za KK Jajce.

Na regati su iz Bosne i Hercegovine su učestvovala  3  kajakaška kluba; KK Sava Gradiška, KK Hariz Suljić Brčko, KK  Jajce. Važno je napomenuti da su jajački kajakaši po prvi put poslije rata kao klub nastupili  izvan Bosne i Hercegovine.

Zadovoljni smo nastupom naših takmičara s obzirom na broj zemalja i klubova učesnika. U narednom periodu slijede pripreme za takmičenje na području Bosne i Hercegovine, gdje očekujemo ponovo dobar rezultat.