U sklopu događaja “Fam Trip Proposal”, aviokompanija „Turkish Airlines“, u glavni grad Bosne i Hercegovine, dovela je 50 predstavnika najvećih turističkih agencija iz zemalja Bliskog Istoka. Ove godine u BiH su doputovali predstavnici turističkih agencija iz Kuvajta, Bahreina, Omana, Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

U toku trodnevne posjete predstavljeni su im potencijali turističkih mjesta u BiH, kako bi putnici iz regiona Perzijskog zaljeva u narednom periodu posjetili našu zemlju.

„Samo iz Saudijske Arabije doputovali su predstavnici šest najvećih turističkih kompanija te zemlje. Nakon obilaska Sarajeva, idemo prema regionu Hercegovine. Travnik i Jajce su historijska mjesta i posebno Jajce je veoma poznato po svom vodopadu. Te stvari ćemo pokazati, ako imamo šansi, pokazat ćemo im i turističke potencijale za zimski turizam. Ponosni na ovaj projekat, glavni cilj nam je dovesti ove turističke agencije sa Bliskog Istoka u BiH da im pokažemo turističke kapacitete koje ova zemlja ima. BiH ima veoma lijepu prirodu, planine, zelenilo, puno rijeka i jezera. Ako poredimo cijene smještaja i rent-a-cara, BiH je još uvijek jeftina. Nakon Kuvajćana, sada dolaze ljudi iz Bahreina, Omana i UAE… Sretni smo da možemo promovisati BiH,, rekao je, direktor aviokompanije Turkish Airlines za BiH, Ahmet Salih Kansu.

 

Predstavnici bliskoistočnih turističkih agencija posjetili su Jajce u petak 13. maja . JU „ Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističikh potencijala grada Jajca“ je gostima ustupila turističkog vodiča, koji im je predstavio prirodne ljepote našeg grada, poput vodopada rijeke Plive, Plivskih jezera i Mlinčića.

(Jajce Online)