Sportski savez SBK/KSB, Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB, Sportski savez Općine Jajce, Općina Jajce  i Planinarsko Društvo “Ćusine„  iz Jajca organizuju četrnaesto po redu pješačenje „S nama na putu do zdravlja”, dana 21. 5. 2016. godine (subota). Krajnje odredište šetnje je planinarski dom „Ćusine” u Jajcu.

Ovom  tradicionalnom manifestacijom obilježava se 31. maj/svibanj „Svjetski dan borbe protiv pušenja“. Više od 6 miliona ljudi svake godine umre od djelovanja duhana.

Fizička aktivnost je jedan od najboljih načina da se preventiraju mnoge bolesti i promjene stavovi vezani za štetnu naviku pušenja. Skladno tome, organizacijom jedne od najmasovnijih manifestacija na području SBK/KSB, Sportski savez SBK/KSB, sa svojim udruženim članicama i Zavod za javno zdravstvo SBK/KSB obilježavaju ovaj dan nizom sportskih aktivnosti koje okupljaju veliki broj učesnika.

Za sve učesnike pohoda organizovan je besplatan prevoz, ručak (vojnički grah) i ugodno druženje.

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže  korisnom, lijepom druženju i zabavi. Grupne ili pojedinačne prijave je obvezno dostaviti Sportskom savezu SBK/KSB ili Sportskim savezima Općina najkasnije do 19. 5. 2016. godine, kako bi se mogao osigurati dovoljan broj autobusa.

Prijave dostaviti na e-mail adresu: [email protected]Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili kontaktirati sekretara Sportskog saveza SBK/KSB Amelu Lolić na mobilni telefon +387 61 84 82 27.

 

Polazak autobusa: Travnik ( ispred Gimnazije) u 8:00 sati, Turbe (Pekara „Dervić”) u 8:15 sati, Oborci (autobusno stajalište) u 8:45 sati, Donji Vakuf (parking kod Hotela „Vrbas„) u 9:00 sati, Gornji Vakuf (ispred  Konzuma u Gornjem Vakufu) u 8:00 sati, Bugojno sa TOU „Best” (kod džamije), Novi Travnik (ispred Općine Novi Travnik) u 7:30 sati, Vitez ( Autobusna stanica) u 7:30 sati, Jajce (ispred Hotela „Turist„) u 9:00 sati.

Informacije o tačnom mjestu i vremenu polaska, kao i prijave za učesnike s područja Općina Kreševo, Fojnica, Kiseljak i Busovača moći će se dobiti u lokalnom Domu zdravlja – služba HES-a ili u Sportskom savezu Općine, gdje će biti informisani o mjestu i vremenu polaska.

(izvor:Jajce Online)