U okviru 10. Festivala duhovne poezije i muzike „Plivske omahe – 2016.“, danas će biti upriličena promocija kataloga “Skriveni svijet balkanskih žena: Odjeća u 19. i 20. stoljeću”. Prezentacija će se održati u salonu JU „Doma kulture Jajce“  u 17:00 sati, sa promotorima Dževadom Šuško, Svetlanom Bajić i Mirelom Humić.

U Gradskoj galeriji Jajce ( Kršlakova kuća) u 19:00 sati počinje „Izložba Levhi Fikreta Čančara“, sa promotorom Nusretom Isanovićem. Na izložbi ćete imati priliku da vidite spoj vizuelne ljepote, duhovnog prostranstva, čežnje umjetnika kroz koje možemo vidjeti i vlastite, podsjećanje na prolaznost jednog i vječnost drugog svijeta, ljepota i savršenstvo Allahova govora, dosljednost kaligrafskoj nauci te spretnost i preciznost samog umjetnika.

Nakon ove izložbe, direktor JU “Agencija za kulturno – povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” Huso Hadžić i poznati fotograf i hroničar grada Tvrtko Zrile će imati izlaganje na temu „Nacionalni spomenici u Jajcu“ . Izlaganje će početi u 20:00 sati u prostorijama Gradske galerije.