Već šestu godinu zaredom Kinološki klub „Biseri Plive“ Jajce organizuje državnu izložbu pasa svih pasmina.

Ovogodišnja izložba „VI CAC Jajce 2016“ održat će se 26. juna na lokalitetu Malog Plivskog jezera, uz neposrednu blizinu nadaleko poznatih mlinčića na Plivi. Ranijih godina izložba je privlačila veliki broj izlagača iz cijele BiH, ali i susjednih zemalja.


– Kao i prethodnih godina, izlagače očekuje sjajna atmosfera, fer i korektno suđenje, te druženje i razmjena kinoloških iskustava i savjeta. Uskoro ćemo početi sa zaprimanjem prijava, tako da će se svi zainteresovani izlagači moći prijaviti putem online prijavnice na web stranici kluba, kao i putem e-mail adrese i sms poruka, izjavio je sekretar Kinološkog kluba „Biseri Plive Jajce“ Sandro Nuhanović.

Pored pomenutog, organizatori ističu kako je za sve učesnike obezbijeđen bogat nagradni fond u vidu pehara i medalja.

Zahvaljujući prelijepom prirodnom ambijentu i sjajnoj organizaciji, izložba pasa u Jajcu jedna je od najatraktivnijih, ako ne i najatraktivnija u kalendaru kinoloških manifestacija u BiH. Tome svjedoče brojne pozitivne reakcije izlagača, koji se iz godine u godinu vraćaju u kraljevski grad u nadi da će upravo njihov ljubimac ponijeti titulu najljepšeg.

 

 

(Avaz.ba)