JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca predstavila je turističku ponuduJajca na devetnaestom sajmu gospodarstva u Mostaru. Sajam je otvorio Numan Kurtulmus, zamjenik premijera Vlade Republike Turske, zemlje partnera ovogodišnjeg sajma.

Među posjetiteljima sajma su bili: predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, te visoki dužnosnici zemalja regije i to predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Na ovogodišnjem sajmu, na oko 30 000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog prostora, predstavili su se izlagači iz 24 zemlje, a očekivalo se da bi sajam, za njegova trajanja, moglo posjetiti oko 50 000 ljudi.

Ovogodišnji sajam gospodarstva u Mostaru je treći po redu na kojem se JU Agencija predstavlja. Ovogodišnji sajam je obilježila rekordna posjeta, te velika posjećenos štanda “Agencije”. Sajam je omogućio ponovni susret sa suradnicima Agencije iz javnog i privatnog sektora, razmjenu iskustava i planiranje daljnje suradnje. Agencija je na ovogodišnjem sajmu predstavila turističku ponudu Jajca te najavila svoja dva najznačajnija događaja, Sajam turizma i eko proizvoda koji se održava 24. i 25. svibnja/maja kao i popularne međunarodne skokove sa vodopada koji će se održati početkom kolovoza/augusta. Među izlagačima je prepoznat značajan interes za 3. Sajam  turizma i eko proizvoda.

 

Više fotografija u našem FACEBOOK ALBUMU.