Promocija knjige „Skriveno blago jajačkog kraja”, autora Darija Puizina i Atifa Kučuković održana je 1. jula/srpnja ispred platoa katakombi u Jajcu, sa početkom u 17 sati.

Knjiga “Skriveno blago jajačkog kraja”, stratigrafski vodič je kroz geološko-petrografsku, mineralošku i palentološku zbirku, te nova saznanja o geologiji šireg područja općine Jajce.

Autori knjige su Darije Puizina i Atif Kučuković, diplomirani inženjeri geologije koji su napravili stalnu geološku zbirku pri Etnografskom muzeju u Jajcu.

Za sada se u muzeju urađeno deset vitrina sa oko 500 eksponta, iako je pikupljeni broj uzoraka znatno veći. Plan je da se u buućnosti znirka prođiri i opremi digitalno, rekli su u JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”.

Za pisanje knjige, svoje radove dali su mnogi autori, koji su radili na izradi osnovne geološke karte Jugoslavije.

Objedinjavanjem tih podataka nastojali su dati potpuni prikaz geoloških zbivanja u širem području jajačke regije.

Troškove štampanja finansirao je načelnik Općine Jajce Edin Hozan, a pripremu i ostale troškove finansirala je JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”.

Više fotografija pogledajte u našem FACEBOOK ALBUMU.

(Jajce Online/JU Agencija jajce)